Két és fél hónap története - önkénteskedés, felfedezés, pihenés Peruban és Arubán

Discovering Peru

Discovering Peru

Chupaka es Iscos

2018. szeptember 07. - V.Dorottya

Ez a video nehany kepbol es ket rovid felvetelbol all. Tegnap kicsit elobb mentunk delutan Iscosba igy volt idonk leszallni Chupakan. Ezt kb ugy kell elkepzelni mint Huancayo=Budapest, Chupaka=Budaors es Iscos=Budakeszi. Szoval mi Huancayobol megyunk Iscosba dolgozni es mindig Chupakan kell atszallni egyik kombirol a masikra. Tegnap megalltunk Chupakan es nem meglepo modon belecsoppentunk egy tancis mulatsagba a foteren. Ez azert nen meglepo mert a peruiak imadnak zenelni tancolni es enekelni, es Huancayoban es a kornyeken minden nap van valami tancos mulatsag. A videon epp a tanc veget latni mikor kitancolbak a terrol es az egyik par olyan jol mulat reszegen hogy ugy kell oket kitessekelnu  Persze ezt csakceljatsszak, a peruiak nem isznak sokat, csak mikor valami fesztival van vagy buliznak, de olyan peldaul sosincs hogy otthon meginnanak egy sort vagy egy pohar bort. 

Szoval nagyon jo kis tancokat latunk majdnem minden nap belefutunk egy hasonloba.

A elso kepwn egy utcai arus latszik aki cukornadbol facsar ki let es ezt arulja, itt ez gyumolcslenek van titulalva, de ez maga a cukorszirup amut mi koktelokban hasznalunk. Ez viszont tenyleg friss, azokat a hosszu cukornadakat tobbszor attolja a presen es igy nyeri ki a levet  Pont olyan tomeny cukor ize van mint amit a cukorterheleses vervetelen adnak, szoval eleg szornyu :D

A masik video ami nem a tancolos azt Iscosba menet az autobol csinaltam. Ugye az elozo posztomban irtam hogy itt egy sima auto is lehet tomegkezlekedesi jarmu, mi tegnap pont egy olyat fogtunk ki. Szoval latszodik hogy itt meg tenyleg eleg regi hagyomanuok szerint elnek. Allatokkal muvelik meg a foldet, a videoban epp az allatokat terelik haza. Hagyomanyos andoki ruhaban vannak, ami itt a varosban is jellemzo az idosebbekre. A fialatok olyan ruhakban jarnak mint mi, viszont sok fiatal hord peldaul hagyomanyos andoki kalapot, es mindenki kivetel nelkul andoki kendobe koti a gyereket a hatara. Amibol jo sokat latni mert itt nagyon soj gyerek van! Itt nincsenek egykek :)

Az utolso kep pedig szinten Chupakarol keszult, es a hatterbeb latszik az Andok, egy helyen latszodik a havas hegycsucs is:) az meg elso heten nem volt hofodte ugyhogy az ott friss ho.

Itt a varosban is rankferne egy kiados eso mert olyan szarazsag van hogy minden csupa por, nagyon rossz a levego. Most szaraz evszak van ugyhogy nem valoszinu hogy jonne egy frissito zapor, de azert hatha :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://discoveringperu.blog.hu/api/trackback/id/tr714228407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása