Két és fél hónap története - önkénteskedés, felfedezés, pihenés Peruban és Arubán

Discovering Peru

Discovering Peru

Aruba - snorkeling, sailing, Arikok national park

2018. november 05. - V.Dorottya

Aruban tobb latnivalo is van, annak ellenere hogy elég kicsi sziget - egy nap alatt korul lehet nezni. Mi szombaton tettunk egy szigetkort. Elmentunk a nemzeti parkba, ahol nagyon erdekes termeszeti jelensegek fogadtak minket. A kezdetben homokos, sivataghoz hasonlito taj hirtelen atvaltozott sziklassa. Egy olyan sziklan, vagy inkabb platon setaltunk ami viz alatt volt regen, tele volt megkovesedett planktonokkal meg osszekovesedett kagylohejakkal. Gyonyoru mintazatu koveket talaltam! Aztan egy kis zoldebb resz utan elertunk egy termeszetes medencehez. Ez egy sziklak altal korbezart medence amit a hullamok taplalnak. Neha, kb ketpercenkent, mikor jon egy nagy hullam, becsap a viz! Nagyon jol nez ki! Lehet ugralni is az egyik sziklarol, jo mely a viz. Sok rak is van, napoznak a sziklakon. Aztan elmentunk a nemzeti park egy masik reszebe ahol egy barlang van. Az a sztorija hogy az indianok sok-sok evvel ezelott oda szamuztek egy lanyt a kozossegukbol aki ott meghalt, es a lelke felszallt - ezert vannak lukak a barlang tetejen, mert ott szallt fel a lelke. Most meg ott sut be a nap :) olyan magas es hosszu a barlang hogy lehet benne setalgatni.
Voltunk masnap egy kalozhajos kirandulason, ami szinten oriasi elmeny volt. Talalkoztam a hajon magyarokkal, nagyon jo volt hallani hogy magyarul beszelnek! Harom honapja nem lattam meg hallottam magyarokat ugyhogy annyira megorultem! Joba lettunk veluk, ugyhogy azota mar talalkoztunk veluk iszogatni is.
Szoval a hajos kirandulasnal tartottam. Harom helyen allt met a hajo, ahol lehetett buvarkodni. Kaptunk szemuveget, pipat meg bekatalpat is. Az elso helyen egy hajoroncsot neztunk meg, tok durva volt latni egy igazi elsullyedt hajot! Sajnos nagyon fujt a szel ugyhogy fel volt kavarodva a homok a tenger aljarol nem volt tiszta a viz. Aztan a masik ket helyen meg mindenfele halat lattunk. Most itt menozhetnek kulonleges tropusi halnevekkel, de sajnos gozom sincs milyen fajtak voltak, nem vagyok szakerto a temaban :D mindenesetre jol neztek ki, volt kek, sarga, pottyos, csikos, kicsi, nagy, dagadt, vekony... a legerdekesebb egy hosszukas kb harminc centimeter hosszu, kardorru hal volt.
A hajon kaptunk jo sok koktelt, igy mar jo volt a hangulat mikor kiengettek a kotelet amivel bele lehetett lendulni a vizbe. Az elso ugrasunkat videoztuk le, amikor meg nem mertunk nekilendulni, de aztan mar batrabbak voltunk. Azert a szaltot nem vallaltuk be :D
Estenkent altalaban mar van autonk, elhozhatjuk otthonrol, igy mindig bejovunk a varosba vagy le a strandra, es iszogatunk. Jo kis ejszakai elet van, es mondanom sem kell hogy ejszaka is jo meleg van, csak egy nyari ruhacskat kell felkapni magamra. Annyira jo ez a meleg, ezzel az allando szellovel :)
Mint kiderult kedden megyunk haza nem szerdan, Ian ismet elnezte a repulojegyen a datumot (az ideuton is egy napot tevedett de meg idoben, nehany nappal elotte rajott :) ), igy sajnos egy nappal kevesebbunk van mint gondoltuk. Meg az utolso napokat kihasznaljuk hogy feltoltodjunk napsutessel az orok nyar szigeten :)
Ez az utolso bejegyzesem, remelem elveztetek a sztorikat es a videokat. En nagyon elveztem irni es videokat kesziteni. Legkozelebb szemelyesen meselek, mert ezek a sztorik toredekei annak amik tortentek, napokig tudnek meselni es fotokat mutogatni. Mar nagyon honvagyam van, minden nap sokszor gondolok arra hogy otthon vagyok es miket csinalnek otthon. Hamarosan talalkozunk mostmar tenyleg hamarosan :)

A bejegyzés trackback címe:

https://discoveringperu.blog.hu/api/trackback/id/tr2114354247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie43 2018.11.05. 16:13:08

Dórikám, ez megint csak igazán gyönyörű blog volt. Csoda szép helyeken jártatok ismét irigykedem egy kicsit. Ez valami csodálatos dolog volt amiben részt tudtatok venni és átélni ezt a sok,"mesebeli" élményt.
Nagyon jó utat kívánok hazafelé és remélem mielőbb találkozunk. puszi nektek Ági és Laci
süti beállítások módosítása