Két és fél hónap története - önkénteskedés, felfedezés, pihenés Peruban és Arubán

Discovering Peru

Discovering Peru

A mai nap tanulságai és egy rossz minőségu de sokatmondó kép

2018. augusztus 29. - V.Dorottya

1. A tomegkozlekedesi jarmuvek fajtai, kapacitasa es a buszmegallok rugalmasan kezelendok.

Szoval tomegkozlekedesi eszkoz alatt erthetjuk a buszt, a mikrobuszt, a tuktukot de meg a taxi jelzesu autok kozul is idetartozik nehany. Ezenkivul jelzes nelkuli random autok is funkcionalhatnak igy, mindenfele jelzes nelkul.

Ha egy auto 5 fos, akkor annak a valodi kapacitasa 10 fo. Ugyanis a hatso ulesen negyen is elfernek, es ne felejtsuk el a csomagtartot ahova ket gyerek es kett felnott kenyelmesen elfer. (Lásd kép). Mikrobusz es busz eseteben a hivatalos kapacitast harommal kell beszorozni. Itt nincs kihasznalatlan negyzetcentimeter.

A buszmegallo egy nemletezo fogalom itt. A busz/mikrobusz/stb a kijelolt utjan akkor all meg amikor leintik vagy valaki ki szeretne szallni. Vagy akar menet kozben is kinyitja az ajtot es felpattanhatsz.

 

2. Itt nem az idoseknek vagy a varandosoknak adjak at a helyuket a mikrobuszban az emberek, hanem ennek a ket szerencsetlen oriasra nott Gringonak (=kulfoldi, esetunkben mondhatjuk magunkat attrakcionak is) akik annyira magasak (fokepp a fiu) hogy egyszeruen nem tudjak magukat allva bepreselni a jarmube. Igy kilencven fokban megtorve ket helyet foglalnanak el allva, ugyhogy a maximum 150 centisre nott helyi lakossag inkabb atadja a helyet.

 

3. Roplabda palyat igenis fel lehet allitani az utca kozepen. Vegulis ha az az egyetlen aszfaltos ut a faluban, akkor hol mashol...? A mikrobusz meg oldja meg. Pont.

 

4. Ha mosni szeretnel es kene melegviz, csak egyszeruen tolts meg egy lavort hidegvizzel es hagyd kint a teton ropke felorara. Kozben bent imadkozz, hogy a viz homerseklete 5 fokrol 15re emelkedik. Az mar tokeletes a mosashoz.

 

Mindennap tanul az ember :)

A bejegyzés trackback címe:

https://discoveringperu.blog.hu/api/trackback/id/tr7914209123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása