Két és fél hónap története - önkénteskedés, felfedezés, pihenés Peruban és Arubán

Discovering Peru

Discovering Peru

Az otthonunk / Ons huis

2018. augusztus 27. - V.Dorottya

Scroll down for dutch!

Ebben a videoban korbevezetunk titeket a hazban, ahol 1 honapig lakunk. Europai szemmel eleg erdekesnek es kevesbe vonzonak tunhet, de higgyetek el hogy szuper itt lenni. Igazan autentikus, sokkal jobb itt lakni mint peldaul az onkentesek szallojan vagy egy hotelban. A felujitas vagy modernizalas kb 20 eve nem volt itt napirenden, viszont tisztasag van (kiveve a macskak birodalmat a masodikon :D)

Szoval belecsoppentunk az Andoki eletbe :)

A hazigazdank Nilda, egy tunderi no, aki egy igazi potmama, gondoskodik rolunk, mindenben segit, es napi haromszor teritett asztal var minket valami perui specialitassal. Rajta kivul meg itt lakik a lanya, Lujza, es az egyik baratnoje is itt vendegeskedik most, Gloris. Mindegyikojuk nagyon aranyos, egyutt szoktunk enni, orakon at beszelgetunk, legalabbis probalunk spanyol-angol kevereken megerteni egymast. Jokat nevetunk azon hogyha felreertjuk egymast  ami a mi spanyoltudasunkbol es az o angoltudasukbol kifolyolag igen gyakran elofordul:D

Az egyetlen oriasi negativum az hogy nincsen futes. Ami itt az Andok kozepen szamunkra egyszeruan felfoghatatlan. Napkozben van maximum 15 fok, ejszaka 4-5, sot, a jovohetre minuszokat josolnak... Es kepzelhetitek milyen jol szigetelnek itt az ablakok meg az a jo kis ajto a tetore, ami a videoban van. Raadasul a konyha kint van, igy az az ajto is sokszor nyitva van. A lakasba kb 2 oran at sut be a nap, ide az elso emeletre ahol mi lakunk, a foldszinten nincs termeszetes feny mert nincs ablak sehol. Ezaltal az a kis napsutes ami esetleg bejutna, meg az se melegiti be a lakast. Bent a foldszintent kb 10-12 fok lehet, itt a szobankban meg a furdoszobankban esetleg 13-15. Elso nap delutan azert csak keson jottunk haza, mert kint a napon melegebb van mint itt bent. A zsigereinkig atfagytunk, a furdesrol nem is beszelve... Szoval ez tenyleg szornyu, megnezzuk lehet e itt kapni hosugarzot, bar nem fuzok hozza sok remenyt. 

Akkor van meg itt egy masik lakas is ami ugyanebbol a raktarhelyisegbol nyilik, ott lakik Nilda fia a csaladjaval. Harom gyerekuk van, a legkisebb 1 eves, o kimondottan fel tolunk ( kik ezek a feherboru magas szornyek a lakasban?? :O) a masik fiu 9 eves, Mathias es a lanyuk 11 eves, Davne. Gyonyoru fekete haju fekete szemu gyerekek, es nagyon kozvetlenek, tegnap este jot jatszottunk veluk. Itt most epp a bugocsiga a meno jatek, vagyis nem tudom hogy hivjak pontosan, madzaggal korbetekert fa ize, amit ha jol hajitasz le a foldre akkor sokaig porog. Szoval ezt probaltak nekunk megtanitani, meg a sok sok trukkot amit tudnak vele csinalni. Ian eleg hamar raerzett, en kevesbe :D

Egyebkent a perui konyha kozel all az europaihoz, legfobb eteleik a kenyer, sajt, csirkehus, krumpli es rizs. 200 fele krumpliuk van, elkepeszto formak es szinek, de az etelekrol majd kicsit kesobb, a piacos videonkban szamolunk be :)

 

Hier zijn we dan in Huancayo. Na een lange reis zijn we vrijdag aangekomen bij ons gastgezin waar we 4 weken blijven. De ontvangst was vergelijkbaar met Carlos die ons ophaalde van het vliegveld, als of wij hun al jaren kende, de mensen zijn zo vriendelijk. De accomodatie is iets anders dan een gemiddeld huis in Nederland, geen verwarming, golfplaten als dakpannen etc. De verwarming is wel iets dat we missen, snachts kan het namelijk vriezen en in de ochtend is het ook niet warmer dan 5 graden in de woonkamer. Het is dan ook normaal hier om tijdens het ontbijt je winterjas aan te hebben. Genoeg geklaagt, de gastfamilie bestaat uit Nilda, louise, gloris. Drie keer per dag zorgt Nilda dat de tafel gedekt is en dat er heerlijk eten op tafel staat:) het eten is vdrgelijkbaar met de nederlandse keuken, ze eten veel rijst, aardappelen, kip en groente. Echter hebben ze wel 300 verschillende soorten aardappelen:p. Daarnaast krijgen we elke dag een smooth van vers fruit zoals, papaya, banaan en mango. Gisteren hebben we ook voor het eerst de twee kinderen ontmoet die naast ons wonen, mathias en daphne. De kinderen zijn super makkelijk in de omgang, we moesten gelijk de truckjes van matthias aanschouwen die hij kan met een tol en natuurlijk moesten wij het ook proberen:). Vandaag gaan we voor het eerst naar de school toe waar we de komende weken de kinderen moeten helpen met hun huiswerk en om ze de nederlandse voetbalschool te leren:p wij hebben er super veel zin en zullen jullie weer snel op de hoogte houden wat er hier in Huancayo allemaal gaande is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://discoveringperu.blog.hu/api/trackback/id/tr8414205395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása